Jeg har været så heldig i år at få fat i nogle lækre solbær.
Det blev til hele 3 kg. solbær, som blev forvandlet til saft og sirup
Hjemmelavet solbærsaft
1 kg. friske solbær
1/2 l. vand
150 g. sukker
1/2 tsk. flydende atamon
Kom bær og vand i en gryde med låg. Kog det hele op ved svag varme til bærerne er kogt ud. Kom det hele i en saft-afdrypper (jeg brugte en si med et viskestykke i). Lad det afdryppe. Pres forsigtigt den sidste saft ud af bærerne.
Kom nu saften til en ren gryde og kog det op. Sukkeret tilsættes og det skal nu koge 5 min. Dannes der skum fjernes det.
Tag gryden af varmen og tilsæt atamon.
Herligheden kommes straks på en skoldet, ren flaske.
Nydes iskold - helst på en varm sommerdag.
God fornøjelse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar