mandag den 11. november 2013

Mortens Aften

I går søndag havde vi inviteret børnenes farmor til Mortens Aften med andesteg og hele balladen. Desserten bestod (selvfølgelig!) af risalamande. Jeg prøvede en lidt ny udgave, nemlig risalamande med appelsinsauce. Det var vildt lækkert og appelsinsaucen var dejlig forfriskende til den ellers fede og søde dessert. Jeg tror, at det er en ny favorit!



Opskrift på Risalamande med appelsinsauce

Risalamande 4 pers.

1/2 l. sødmælk
1 dl. grødris
1/2 vanillestang
35 g. sukker
2 dl. piskefløde

Kom mælk og grødris i en gryde og kog op. Skru derefter ned og læg låg på, det skal småkoge. 
Vanille, sukker og den tomme vanillestang kommes i gryden. Lad risengrøden koge op igen og stil den derefter ind i sengen, godt pakket ind, i ca. 3 timer. 
Risengrøden skal køle helt af inden den bruges. Den kan med fordel laves dagen før.
Pisk fløden til luftig skum og vend den sammen med den afkølet risengrøden. Stilles på køl et par timer inden servering

Appelsinsauce 4 pers.

2 1/2 dl. friskpresset appelsinsaft
1/2 vanillestang
1/2 dl. sukker

Vanille, sukker og den tomme vanillestang kommes i en gryde sammen med appelsinsaften. Kog saften op og lad det koge i ca. 20 min. Det skal koge lidt ind og blive sirupsagtig. Sigt appelsinsaucen og hæld den på flaske.
Appelsinsaucen kan også sagtens laves dagen før. 

Kan også bruges til pandekager, ovenpå skyr og vanilleis.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar