Opskrift på Risalamande med appelsinsauce
Risalamande 4 pers.
1/2 l. sødmælk
1 dl. grødris
1/2 vanillestang
35 g. sukker
2 dl. piskefløde
Kom mælk og grødris i en gryde og kog op. Skru derefter ned og læg låg på, det skal småkoge.
Vanille, sukker og den tomme vanillestang kommes i gryden. Lad risengrøden koge op igen og stil den derefter ind i sengen, godt pakket ind, i ca. 3 timer.
Risengrøden skal køle helt af inden den bruges. Den kan med fordel laves dagen før.
Pisk fløden til luftig skum og vend den sammen med den afkølet risengrøden. Stilles på køl et par timer inden servering
Appelsinsauce 4 pers.
2 1/2 dl. friskpresset appelsinsaft
1/2 vanillestang
1/2 dl. sukker
Vanille, sukker og den tomme vanillestang kommes i en gryde sammen med appelsinsaften. Kog saften op og lad det koge i ca. 20 min. Det skal koge lidt ind og blive sirupsagtig. Sigt appelsinsaucen og hæld den på flaske.
Appelsinsaucen kan også sagtens laves dagen før.
Kan også bruges til pandekager, ovenpå skyr og vanilleis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar